Monday 23 June 2014

"Приказки за едно пътуване към себе си" 6




(Откъс 6 от "Приказки за едно пътуване към себе си", in Bulgarian)

*                *                 *
Ема не харесваше и не приемаше физическия си образ – тялото. Хората са странни същества. Дават им тяло, душа, която вдъхва живот на тялото. Дават им възможност да са живи. А почти целият им живот минава в стремеж да мразят тялото си, душата си и себе си като цяло. Даже има хора, които се занимават специално с това. Прекрояват, режат, шият човешкото тяло. То може би става красиво и естетически по-приемливо по земните закони. Но хората не знаят, че за душата тялото винаги е красиво, защото е живо. Не помня обаче случай някой да е поискал спешно да промени душата си. Ако види, че върши лоши неща, да се опита да я прекрои. И няма как, защото лошите неща идват  от хората. Те просто виждат с очи, отворени само за земните форми.
Няма лоши души. Даже и душите на престъпниците са добри. Но недобре поддържани души. Притежателите им просто са забравили за тях и за вътрешния си глас, връзката между двете. И когато материята ръководи човека, то той започва да се лакоми по формата. Тогава лесно посяга на чуждото, лесно отнема чуждото. Лесно отнема даже и чуждия живот. Понякога душите на такива хора се събуждат впоследствие. Но невинаги. Макар че Великата Енергия е милостива и често дава втори шанс, за да поправят грешката си. Някои се поправят, а други  - просто не могат да се откъснат от материята, от формата. Душата им твърде дълго е стояла заключена и обикновено няма достатъчно сили, за да промени живота на този човек. А и няма право. Защото решението трябва да е общо – на душата и тялото. Хармонията между двете е от изключително значение.
Ема също постоянно изтезаваше тялото си, за да го промени до приемливо и подходящо според нормата състояние. Но така и не успя. Тази борба изморяваше и двете ни. Затова тя се обърна към нещо, което можеше да мине през времето, без да се промени в отрицателна посока. 

Source: Елена Любенова. Приказки за едно пътуване към себе си. София. 2010.

No comments:

Post a Comment

Followers